Dak en zinkwerk

Bitumineuze dakbedekking
Voor het waterdicht maken van een plat dak bestaan diverse soorten dakbedekkingen. In de meeste gevallen word gekozen voor een dakbedekking van gemodificeerde bitumen. Deze laat zich gemakkelijk verwerken en is daarom geschikt voor vrijwel alle dakvormen.

Wij maken gebruik van dakbedekkingen van gemodificeerde bitumen. Deze materialen zijn van zeer hoge kwaliteit, UV bestendig en hebben mede daardoor een veel langere levensduur dan traditionele bitumineuze dakbedekkingen

EPDM dakbedekking

EPDM Rubber is een synthetisch rubber dat wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een dakbedekking door het te kalanderen en te vulkaniseren. Bij het vulkaniseren verandert de rubbermassa van een thermoplastisch in een elastisch materiaal. Door de toevoeging van zwavel ontstaan bruggen tussen de EPDM moleculen en er ontstaat een nekstructuur. Hierdoor ontstaan de specifieke eigenschappen die behoren bij een elastomeer kunststof. 

Eigenschappen

• Blijvend elastisch van -35 graden Celsius tot +120 graden Celsius
• Ongevoelig voor UV en Ozon
• Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten
• Hoge elasticiteit +/- 400%
• Wortel vast en rotbestendig
• Zeer lange levensduur EPDM Rubber is een synthetisch rubber dat wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen
• Bestand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden (zure regen).

Zinkwerk

Vaak wordt er gebruik gemaakt van zinken goten en afwerking, omdat het iets goedkoper is dan koper. Maar heb je nou een bijvoorbeeld een rieten dak dan kun je beter met koper werken, omdat dat beter bestand is tegen de stoffen die in riet zitten. 

Bij ons bent u aan het goede adres voor reparatie en vernieuwen van uw zink/koperwerk.


Terug naar Home