Gas

Regelmatig constateren wij dat de gasleiding onder de vloer zwaar verroest is en er op verschillende plaatsen zelfs gaslekkages zijn ontstaan. Dit betekent niet alleen dat er op die manier vele kubieke meters gas per jaar verloren gaan, maar tevens kan dit vervelende en gevaarlijke situaties voor u opleveren.

De hoofdmeter buiten het huis wordt gecontroleerd door Essent. Belangrijk om te weten is dat u als huiseigenaar zelf verantwoordelijk bent voor de gasleiding onder uw huis vanaf de gasmeter. Deze bevindt zich meestal bij uw voordeur.

Om de kwaliteit van de gasleiding en gasinstallatie te bepalen kunnen wij voor u een controle uitvoeren. Wij persen uw gasleiding af en daaruit blijkt of er delen van de gasleiding aan vervanging toe zijn en of er sprake is van eventuele gaslekkages.


Waterleiding

Ons drinkwater in Nederland is van zeer hoge kwaliteit en dat willen wij graag zo houden. In veel oude huizen gebouwd voor 1960 liggen nog loden waterleiding, door loden waterleidingen kunnen wij lood in ons lichaam krijgen nou kan dat voor ons niet echt kwaad maar het hoort niet in onze lichaam thuis. Er geld wel een waarschuwing voor zuigelingen van 0 tot 1 jaar om geen fles te maken met water uit deze leidingen.

In de huidige tijd maken we veel gebruik van flexibele kunstof buis. Het buis wat wij het meeste gebruiken is 100% diffuus dicht en geschikt voor cv installaties, sanitair en vloer verwarming. Het buis wat wij gebruiken bestaat uit 5 lagen met een aluminium kern. Het aanleggen van een nieuwe waterleiding verdiend wel wat aandacht op het gebied van veiligheid zo bestaan er heel wat hulpstukken/appendages die in de waterleiding gemonteerd moeten worden die bijvoorbeeld het terugstromen van stilstaand water onmogelijk maakt. Bij loze, stilstaande, niet goed gemonteerde waterleidingen kan legionella (veteranen ziekte) in het water komen. 


Waterontharders

Standaard bevat ons leidingwater een bepaalde hoeveelheid kalk. Kalk is een steensoort, afkomstig uit ons grondwater. Bij het verdampen van het leidingwater blijft de kalk achter en hecht zich muurvast op sanitair en in (huishoudelijke) apparatuur. Hierdoor ontstaan kalkproblemen en de dagelijkse terugkerende ergernissen.

Wat levert het op?

Voor de hand liggende voordelen zijn o.a. zacht beddengoed en handdoeken, een blinkende vaat, zachte huid en haar na het wassen. enz. Minder voor de hand liggend, maar zeker niet minder belangrijk, is de drastische besparing die u kan realiseren dankzij de langere levensduur van huishoudelijke apparaten denk aan u boiler, vaatwasser, wasmachine, stoomoven, koffiezet, enz. Bovendien vermijdt zacht water ook het dichtslibben van uw leidingwerk.

Terug naar Home