Verwarming

Het aanschaffen van de juiste HR-Ketel is niet eenvoudig. Welke installatie is geschikt voor uw woning? Kan de dakdoorvoer blijven zitten en moet de kamerthermostaat worden vervangen? Dit zijn vragen die spelen bij de aanschaf van een HR-ketel.

Voordat we een offerte uitbrengen komen we altijd bij u langs om de mogelijkheden te bekijken en uw wensen te bespreken. Uiteraard staan wij u daarin bij met vakkundige en energiebesparende adviezen over de te plaatsen cv-ketel. Ons advies en de offerte zijn vanzelfsprekend geheel vrijblijvend.

Voor CV ketels zijn wij o.a. dealer in:


Radiatoren

De laatste jaren zijn er op het gebied van radiatoren veel ontwikkelingen geweest. Naast de standaard plaatradiator is de design radiator niet meer weg te denken in een hal of badkamer.

Ook worden de radiatoren tegenwoordig voorzien van thermostatische radiatorknoppen. Deze knoppen zorgen voor een groot wooncomfort en voor design radiatoren zijn ze te krijgen in een mooie design uitvoering. Wij zijn o.a. dealer van Stelrad, Henrad, Brugman, Global, Thermic, en Vasco radiatoren. De keuze in de modellen en kleuren is er groot en enig advies van onze kant kan zeker geen kwaad.


Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt comfort en is energiezuinig en is daarom erg geliefd. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara een zeer aangename manier van verwarmen. Slor installaties werkt alleen met A-klasse materiaal, want wij zijn van mening dat de aanleg van vloerverwarming nooit ten koste mag gaan van de kwaliteit ervan. We hebben het immers wel over iets fundamenteels, waar u later niet meer bij kunt.

Bij vloerverwarming is de verwarmde vloer één grote geïntegreerde radiator. Bij de indeling van een vloerverwarmingssysteem wordt uitgegaan van een zo gelijkmatig mogelijke oppervlaktetemperatuur. Goed geïsoleerde gebouwen en woningen kunnen geheel door vloerverwarming worden verwarmd, dan zijn er geen extra radiatoren e.d. nodig. Bij minder goed geïsoleerde woningen/gebouwen heb je eventueel een extra radiator nodig.

Ter voorkoming van schade aan de vloer mag het water, dat door de slangen loopt die in de vloer liggen, niet heter zijn dan 60 graden. De temperatuur in het vloerverwarmingssysteem is doorgaans ingesteld op een maximum temperatuur van 55 graden. Veelal is deze regeling nog extra beveiligd door een maximaalthermostaat, welke bij een te hoge temperatuur de pomp van het systeem uitschakelt. De temperatuur van de vloer zal variëren tussen de 22 en 34 graden. Dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, het mengsysteem en de onderlinge afstand van de vloerbuizen

Terug naar Home